2013. február 19., kedd

Zacskós csirke

Nagyon sokáig a sütőzacskót nem is használtam. Hiba volt. Mert a legporhanyósabb húsok márpedig zacskóban sülve sikerülnek.
A legfontosabb előnye, hogy teljesen zsírmentesen készül, saját levében fő meg, majd miután a levét elfőtte megpirul.
Érdemes kipróbálni nemcsak csirkecombot benne sütni, hanem zöldségeket, de az oldalas is isteni benne. Ha még pirosabbra-ropogósabbra szeretnénk a húsokat, akkor érdemes a zacskóból kivenni és a sütőben néhány percig átpirítani őket. 
Most hétvégén csirkecombok készültek. A húsokat jól megmosom, szárazra törlöm, majd tetszés szerinti fűszerekkel, sóval bedörzsölöm. Ha van friss fűszernövényünk, akkor használjuk azt az intenzívebb ízekért. A húsok (már ha háztáji, friss) valódi ízét akkor érjük el, ha csak sózunk.
Egy komplett ebédet is készíthetünk zacskóban sütve. Ilyenkor nem csak a húst, hanem pl. burgonyát, hagymát és zöldségeket együtt "főzzük" benne.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...