Vasárnap reggel már 6-kor felkeltem, egyszerűen nem ment az alvás. Ilyenkor szoktam kivonulni a konyhába, és néha pizsamában nekiállni valamit alkotni.
Ma brióst készítettem, aztán miután meguntam a fonogatást átváltottam bagel-re.
A recepthez szükségünk lesz az alábbiakra: 0,5kg liszt, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 3 tojás sárgája, csipetnyi só.
A lekenéshez pedig erre: 1 tojás, 1 ek víz, 1 ek vaníliás cukor.
A lisztet dagasztótálba tesszük és a közepébe fészket alakítunk. Ebbe tesszük bele a porcukrot, az élesztőt majd a langyos tejet. Az élesztőnek kb. 15 perc kell, amíg felfut. Ezután hozzáadjuk a többi alapanyagot és sima tésztává dagasztjuk. Cipót formálunk majd letakarva 20 percig még állni hagyjuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTzxRpAav_Mx2hq0JluTyx9kFlqU1kd5E65C8EkAC_eTj5irCSXIQwYGJ6VIrHhgQJ4rX66rZGZnI77sCjFpaeLrtnF-ZILK-5AJsrA4NHRm7Po7KFgqNM-oCdwQ6VfBVAcwPOKRE990QT/s200/IMG_5569%5B1%5D.jpg)
Újra átgyúrjuk majd 64 kis gombócra vágjuk, amiket kb. 15 cm hosszú hurkává sodrunk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTzxRpAav_Mx2hq0JluTyx9kFlqU1kd5E65C8EkAC_eTj5irCSXIQwYGJ6VIrHhgQJ4rX66rZGZnI77sCjFpaeLrtnF-ZILK-5AJsrA4NHRm7Po7KFgqNM-oCdwQ6VfBVAcwPOKRE990QT/s200/IMG_5569%5B1%5D.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEge4XzBpSLG7W2YIdcOoBul10eXya2pleS0yH4z5gDGXgpdtY8NAEcznxxUPMToi08_8Dv5d9YWwIBZghcXM2DYwr7tpClSbYtQHxL8bHfZJhZ4kZT1fGS6SCP0TPCMelSR81IhjcBf-Hyg/s200/IMG_5582.jpg)
Újra átgyúrjuk majd 64 kis gombócra vágjuk, amiket kb. 15 cm hosszú hurkává sodrunk.
A technikáját tücsökbogár oldalán találjátok, a recept is tőle van.
A fonogatás után sütőpapírral bevont tepsibe tesszük és a tojásos, cukros, vizes keverékkel lekenjük. 15 perc után ezt megismételjük, majd mehet is a sütőbe. 200 fokon nagyjából 15 perc alatt készen van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése