Vasárnap reggel már 6-kor felkeltem, egyszerűen nem ment az alvás. Ilyenkor szoktam kivonulni a konyhába, és néha pizsamában nekiállni valamit alkotni.
Ma brióst készítettem, aztán miután meguntam a fonogatást átváltottam bagel-re.
A recepthez szükségünk lesz az alábbiakra: 0,5kg liszt, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 3 tojás sárgája, csipetnyi só.
A lekenéshez pedig erre: 1 tojás, 1 ek víz, 1 ek vaníliás cukor.
A lisztet dagasztótálba tesszük és a közepébe fészket alakítunk. Ebbe tesszük bele a porcukrot, az élesztőt majd a langyos tejet. Az élesztőnek kb. 15 perc kell, amíg felfut. Ezután hozzáadjuk a többi alapanyagot és sima tésztává dagasztjuk. Cipót formálunk majd letakarva 20 percig még állni hagyjuk.
Újra átgyúrjuk majd 64 kis gombócra vágjuk, amiket kb. 15 cm hosszú hurkává sodrunk.
Újra átgyúrjuk majd 64 kis gombócra vágjuk, amiket kb. 15 cm hosszú hurkává sodrunk.
A technikáját tücsökbogár oldalán találjátok, a recept is tőle van.
A fonogatás után sütőpapírral bevont tepsibe tesszük és a tojásos, cukros, vizes keverékkel lekenjük. 15 perc után ezt megismételjük, majd mehet is a sütőbe. 200 fokon nagyjából 15 perc alatt készen van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése