Igaz még kint elég hideg van, de a nyári grillezések ízét a lakásban is élvezhetjük. Mára barbecue oldalast készítek hozzá pedig rozmaringos sült burgonyát.
Az étel előkészítése nem sok idő. Érdemes előre dolgozni, hiszen a húsokat már előtte este bepácolhatjuk.
A páchoz kell ízlés szerint: ketchup, mustár, olaj, szója szósz, balzsamecet, barna cukor, fokhagyma, fokhagyma, só, bors.
A burgonyához: 5-6 nagyobb burgonya, 2 szem édesburgonya, 2 szál rozmaring, só, bors
A burgonyához: 5-6 nagyobb burgonya, 2 szem édesburgonya, 2 szál rozmaring, só, bors
Ezzel a mártással átkenjük az oldalasokat. Egyébként használhatunk csirke combot, vagy csirke szárnyakat is, mert azzal is nagyon finom. Néhány órát állni hagyjuk.
A bepácolt húsokat egy vasedénybe :-) helyezzük és letakarva előmelegített sütőben elkezdjük sütni. Egy kis vizet önthetünk alá. Ne felejtsük időnként megnézni.
Miközben sül, előkészítjük a krumplit, amit meghámozunk 4 hasábba vágjuk, megfűszerezzük sóval, borssal. Egy másik tepsit kiolajozunk, rátesszük a burgonyát és néhány szál rozmaringgal egy kevés vízzel majd mehet ez is a sütőbe.
Néha nézzünk rá, rázogassuk meg, nehogy leégjen. Amikor készen van, újra sózhatjuk ízlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése