2013. március 6., szerda

Kinder tejszelet

Mivel mindkét gyerekem szereti a kinder tejszeletet (Milchschitte) ezért kutakodtam a neten, hogy találok-e autentikus receptet hozzá.
Első próbálkozásra nem is lett oly rossz. Sőt...

Íme a recept:
A tészta hozzávalói: 45dkg liszt, 15dkg cukor, 5 dkg ráma, csipetnyi só, 2 tojás, 2ek méz, 1 kk szódabikarbóna, 2ek tejföl, 2ek kakaópor
Ezeket jól összedolgozzuk majd a tésztát kétfelé osztjuk. Tepsi hátoldalán kinyújtjuk és 2 lapot sütünk belőle. Nagyon macerás egyébként, mert a tészta nagyon ragad, muszáj lisztezni a tepsit. Süti viszont nagyjából 6-7 percig kell csak.
A krém hozzávalói: 3 csomag tejszínes pudingpor (lehet vaniliás is) 1 ek liszt, 7dl tej, 2dl tejföl, 20dkg ráma,20dkg porcukor

A krémhez a pudingport a liszttel elkeverve a tejben felfőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt, kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, és a két krémet összekeverjük, majd a két lap közé töltjük. Lenyomkodjuk, hogy összeragadjanak.

A tetejére én készítettem csokimázt, mert abból sosem elég.

A sütinek mindenképpen kellene állni néhány órát, de legjobb ha egész éjszakára hidegre tesszük, mert másnapra nagyon szépen megpuhul.



1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...