2013. március 7., csütörtök

Sajtkrémmel töltött sonkás-baconos/ és virslis croissant

Családi nyomásra ismét készítettem kifliket.
A recept még mindig a régi. A jó és bevált recepteket kár cserélni.
0,5 kg liszt, 2-3 tk só, 1dl olaj, 3dl meleg tej, bele 1 kk cukor és 5dkg élesztő, olvasztott vaj

Töltelék I.: 2 vastagabb szelet pizza sonka, reszelt sajt, 1 camping sajt, 2 szeletelt bacon felkockázva.
Töltelék II.: 4-5 virsli, mustár, ketchup, majonéz, reszelt sajt

A tészta hozzávalóit összegyúrom. (az élesztőt előtte felfuttatom). Lefedve állni hagyom, hogy szépen megkeljen. Ezután a tésztát két részre osztom. Kör alakúra kinyújtom. (kb. 30cm átmérő, 0,5cm magas)
Megkenem olvasztott vajjal, rákenem a kempingsajtot, megszóróm reszelt sajttal, sonkával és baconnel.
Pizzavágó segítségével 16 szeletre vágom, és kívülről befelé haladva feltekerem. Megkenem tojássárgával és megszóróm szezámmaggal.

A virslis tölteléknél hasonlóképpen járjunk el. Megkenem a tésztát mustár-ketchup-majonéz keverékkel, ráteszem a reszelt sajtot, és 1-1 kisebb virslit, majd feltekerem. Ismét tojássárga és szezámmag kerül rá.
Sütőben 180 fokon 20 perc alatt elkészül.
Sör mellé kiváló! :-)

 



 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...