2013. március 28., csütörtök

Tejszínes kukoricaleves

A kukoricát minden gyerek szereti. Ebben a levesben az a jó, hogy a kukorica édes íze és a fűszerek sóssága nagyon finom egyveleget alkot.

Hozzávalók: 1 doboz csemege kukorica (nyáron azért inkább a friss kukoricát használjuk), 1 kis fej hagyma, 3 dkg vaj, 5-6 dl zöldségleves (ezt akár megmaradt húslevesből is lehet, vagy ha az sincs akkor vegetás, vagy leveskockás víz) 1-1,5 dl főzőtejszín, só, bors, petrezselyem
Levesbetétnek variációk: mozzarella golyók, pirított zsemlekocka, reszelt parmezán, rokfort sajtból vizes kézzel formázott golyók

A vajat hevítsük fe, és tegyük bele az apróra vágott hagymát. Kis kevergetés után öntsük hozzá a kukoricát is, amit kevés ideig pirítsunk benne. Ezután öntsük fel a zöldséglevessel. Fűszerezzük. Nagyjából 15-20 percig főzzük. A tejszínt keverjük el egy kevés forró levessel, majd öntsük az edénybe és forraljuk fel. Friss petrezselyem zölddel tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...