2013. április 9., kedd

Baconos csirkemell őzgerincben sütve

Újabb csirkemell recept. Ezt is a neten találtam, de néhány dolgot változtattam rajta.
Szóval kell hozzá: 2 egész csirkemell, 1/2 tömlős kempingsajt (ha füstölt még jobb), 3 ek tejföl, 3 ek liszt, 2 tojás, kevés zsemlemorzsa, baconszalonna, aszalt szilva, reszelt sajt, petrezselyem zöld,3-4 ek mustár

A csirkemelleket apró kockára vágjuk. Jól megfűszerezzük és egy kicsit állni hagyjuk. Addig elkészítjük a "masszát" hozzá. Tejfölt elkeverjük a liszttel, tojásokkal, kempingsajttal, reszelt sajt egy részével, apróra vágott petrezselyemmel (én ezúttal elfelejtettem beletenni), adjuk hozzá a mustárt is. Fűszerezzük jól meg (só, bors.. és amit még nem sajnálunk bele). Dobáljuk bele az aszalt szilvákat. Lehet többet is, nálam csak ennyi volt itthon.Ebbe a masszába keverjük el a húst. 
Egy hosszúkás formába tegyünk alufóliát. Ezt olajozzuk és szórjuk meg zsemlemorzsával. Béleljük ki bacon szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak. Ezzel fogjuk majd a végén betakarni.
Ebbe kerül a húsos massza. Ezután fedjük be a kilógó bacon szalonnával. A tetejére hosszába is tegyünk. Ezután mehet az előmelegített sütőbe. 170 fokon sütöm 40 percig. Amikor megsült kifordítjuk a formából egy másik tepsibe (vigyázzunk, mert levet ereszt) ezután visszatoljuk a sütőbe egy kis sajttal egyetemben. Addig sütjük amíg a sajt szépen ráolvad illetve a szalonna egy kis színt kap.
Köretnek bármit adhatunk mellé. Mi párolt zöldséggel ettük.
  




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...