2013. április 23., kedd

Zöld farfalle

Tésztanap. Hétvége úgyis a húsokról szólt, most lazítás van kérem.
Sokféle formájú tésztát árulnak, de a legjobban ezt a szépséget szeretem. Az étel neve a hozzávalók miatt lett zöld. Ugyanis az összes fellelhető ZÖLDség segítségével készült.

Hozzávalók: brokkoli, medvehagyma, cukkini, petrezselyem, zöldhagyma, bébi spenót és végül a nem zöldek, úgymint 1/2 paradicsom, tejszín, só, császárszalonna, kevés vaj.
A brokkolit előfőzöm, majd hideg vízzel átöblítem. A császárszalonnát felkockázom és serpenyőben kevés vaj  hozzáadásával kicsit átpirítom. Ezután hozzáadom az apróra vágott zöldhagymát, medvehagymát, karikázott cukkinit, bébi spenótot végül a megfőtt brokkolit. Együtt kevergetem őket egy kevés só hozzáadásával. Más fűszert nem teszek bele, mert a medvehagyma íze finom intenzív. Közben kifőzöm a tésztát is, amit végül hozzákeverek a zöldségekhez. Fogyózok ehetik tejszín nélkül is, de azzal az igazi. Tetejére parmezán sajt kerül(ne), ha lenne itthon.
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...