2013. április 24., szerda

Sós-hajtogatós tészta

Leves mellé szerettem volna valami sósat is sütni. Gyakran van a fagyasztóban leveles tésztám (bolti) ezúttal nem volt. Úgyhogy rászántam magam a házilag elkészítéshez.
Ebben a receptben az a jó, hogy viszonylag gyorsan elkészül, nem kell sokat pihentetni, hajtogatni.
Hozzávalók: 30-35 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 tojás fehérje, só, 6 ek víz, 2 ek ecet (nekem tárkony volt itthon)
A lisztet és a margarint összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. A tésztát ezután kinyújtjuk majd feltekerjük. Ezután 4 részre osztjuk és egyenként kinyújtjuk. A 4 lapot egymásra tesszük és hideg helyen nagyjából 20 percig pihentetjük.
Ezután jöhet a töltés. Most juhtúrós-medvehagymás töltelékkel és pizza töltelékkel készült, illetve a megmaradó darabból pedig csavart magos rúd.
Hozzávalók a juhtúrós töltelékhez: 1 tömlős juhtúró, néhány kanál tejföl a lazításhoz, só, bors, apróra vágott medvehagyma, kevés reszelt sajt
Hozzávalók a pizzás töltelékhez: pizzakrém (lehet házilag is előállítani) húsos császárszalonna felkockázva, kukorica, reszelt sajt,

A krémmel megkenjük a kinyújtott tésztát (ez esetben 3 téglalapra osztottam) majd feltekerjük, ezután szeleteljük - így lesznek csigák. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és a tetejüket megkenjük egy kis tojással majd megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
A csavart rudakhoz csíkokat vágunk ezeket megkenjük tojással megszórjuk ízlés szerint szezámmaggal és egyet-kettőt tekerünk rajta. Erre jön még a reszelt sajt és ez is mehet a sütőbe.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...