2013. május 1., szerda

Barackos sütemény

Könnyed és nagyon gyorsan "összedobható" sütemény ez a mostani is. Ezek a desszertek azért jók, mert nem kell sok időt velük tölteni, elég csak összekeverni -  be a sütőbe és amíg az ember lánya mosogat - a desszert is elkészül.
A hozzávalók normál kerek kapcsos formára elegendőek, de egy kisebb 20cm-es formába is készülhet, akkor magasabb lesz a süti.
Hozzávalók:5 dkg puha vaj, 10 dkg cukor, 4 db tojás, 50 ml tejszín, 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 400 g barack (lehet konzerv is)

A sütőformát kenjük ki alaposan margarinnal a sütőt pedig melegítsük elő 180 fokra, a barackokat pedig vágjuk vékony szeletekre.
A vajat a kétféle cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojásokat és a tejszínt is. Végül a leszitált liszt és sütőport kerül bele. A masszát tegyük a korábban már kivajazott formába és a barack szeleteket körkörösen helyezzük a tésztába. A sütés ideje nagyjából 30 perc, amikor is a sütemény szép aranybarna színt nem kap. Ha kihűlt megszórhatjuk porcukorral, de pirított mandulával is nagyon finom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...