2014. április 14., hétfő

Mákos süti narancsos kabátban

Egyik kedvenc receptújságomban a Vidék Íze márciusi számában találtam ezt a receptet. Nagyon megtetszett ez az ízkombináció. A mák és a narancs engem egy kicsit a karácsonyra emlékeztet, de ettől függetlenül húsvéti süteményként ugyanúgy megállja a helyét. Az eredeti recepten egy kicsit módosítottam, a mi ízlésünkhöz igazítottam.A sütemény íze tulajdonképpen a hagyományos bögrés néven elhíresült édességhez hasonlított, amit nagyon sokszor készítettünk már.

Hozzávalók: 24 dkg liszt, 10 dkg mák, fél csomag sütőpor, csipet só, 11 dkg cukor, 1 narancs reszelt héja és leve, 2,3 dl görög joghurt, 3 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl olaj.
A mázhoz: 25dkg krémsajt (Philadelphia), 8 dkg puha vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 11 dkg porcukor, 3 narancs reszelt héja és leve, kevés fahéj

Elkészítése nagyon egyszerű. Minden hozzávalóját fakanál segítségével összekeverjük. Hosszúkás formát kivajazunk és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben 170 fokon 1 órán keresztül sütjük. Ha elkészült, rácson teljesen kihűtjük. 
A mázhoz összekeverjük a krémsajtot, puha vajat cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat. A narancsok levét és lereszelt héját szintén hozzáöntjük. A süteményt bevonjuk vele.
Díszíthető egész mákkal vagy aszalt gyümölcsökkel.



2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...