2013. május 30., csütörtök

Grillezett cukkini tejszínes gombával és snidlinges újburgonyával

Hétköznap mindig a rohanásról szól. Késő délután amikor nincs kedvem olyan sok időt a konyhában eltölteni, ilyenkor készülnek a gyorsan elkészíthető vacsorák. Ezek általában nem igényelnek sok előkészületet, maximum a zöldségek tisztítását. Ez a vacsora is így készült, ezúttal hús nélkül.
Hozzávalók: újburgonya, snidling, só, kevés olaj, 1 kerek cukkini, 25 dkg gomba, 1 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, kevés tejszín.
Az új burgonyát nem szoktam megpucolni, inkább dörzsi szivaccsal szoktam átmosni, így a vastagabb héjától könnyen megszabadulhatunk. Ezután egyforma nagyságúra darabolom őket. Tepsibe öntöm, tetejét megsózóm, megszóróm aprított snidlinggel, majd meglocsolom kevés olajjal és már sülhet is az előmelegített sütőben.
A gombát úgy készítem el, mintha gombapörköltet főznék, a paprika kivételével. A végén csak felöntöm tejszínnel és még hagyom egy kicsit rotyogni.
Közben a cukkinit megmosom és felkarikázom, megszóróm grill fűszerkeverékkel és már sülhet is. Nem kell sok neki. Hamar elkészül. Mire a burgonya megsül a többi hozzávalóval is végzek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...