2013. május 31., péntek

Narancsos-csokis rudak

Újabb keksz variáció.  Jelentem ez a kedvencem. A narancs és a csoki együtt valami fantasztikus egyveleget alkot. Készíthető citromosan is, úgy is nagyon jó.
Hozzávalók: 35 dkg puha vaj, 12,5 dkg cukor, 45 dkg liszt, csipetnyi só, 1/2 tk reszelt narancshéj, étbevonó.
Habverővel a vajat a cukorral krémesre keverem, ezután adom hozzá a lisztet, sót, narancs héját. Én tettem egy kevés levet is a narancsból, így intenzívebb lesz az íze. Jól összedolgozom, majd folpakba csomagolva fél órára a hűtőbe teszem. A tésztát 5-8  mm vastagra kell kinyújtani, pizzavágóval (persze lehet késsel is) 7x2 cm-es darabokat vágok, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe teszek. Egy hurkapálcika (nálam evőpálcika volt csak itthon) 2-3 lyukat fúrok a tésztákra, majd előmelegített sütőben 175 fokon 15 percig sütöm. Amikor kihűlt az olvasztott csokit rácsorgatom a kekszrudakra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...