2013. június 23., vasárnap

Német burgonyasaláta II

A burgonya salátáknak újabb variációja került nálunk az asztalra. Ezúttal szintén egy német recept alapján. 
Ehhez szükségünk van: 2 kg héjában főtt burgonya, 6 ek tárkony vagy fehérbor ecet, 18 ek olíva olaj, só, bors, 200 ml húsleves vagy zöldségleves lé, 2 fej lila hagyma, 200 g szalonna kockázva.
A burgonyát előző este főzöm meg héjában, sós vízben. Mikor teljesen kihűlt, felszeletelem. Nagyon fontos, hogy a burgonyát olyan vékonyra szeleteljük, hogy amikor vágjuk a szeleteken keresztül a kés látszódjon. Legegyszerűbb uborkaszeletővel felvágni. Egy nagy tálba teszem, sózom-borsozom. Ráöntöm a 6 evőkanálnyi ecetet, majd az olajat is és jól összekeverem. Amíg áll, a hagymákat felaprítom és kevés olajon kissé megpárolom. Ezt felöntöm a 200 ml leves alappal. Amikor felforr, még melegen ráöntöm a burgonyára. Jól átkeverem, majd újra fűszerezem igény szerint. A serpenyőben ezután megpirítom a felkockázott bacon szalonnát. Papíron lecsepegtetem, majd a burgonya salátához adom. A legfinomabb még melegen tálalni.













2 megjegyzés:

  1. Szia. Ne haragudj, de ha egy verziót németnek titulálsz, egy kicsit olvass utána, vagy tedd idézőjelbe. Egyébként ettől eltekintve tetszenek a receptjeid, gratulálok! Üdv: Márton Krisztina

    VálaszTörlés
  2. Kedves Krisztina, köszönöm megjegyzésed.
    A meleg burgonyasaláta receptje (warmer Kartoffelsalat mit Speck) tipikus német recept, amit nem csak én nevezek Német burgonyasalátának...De ha ismered a történetét vagy eredetét, kérlek osszad meg velünk is, szívesen fogadnánk. A recept német nagymamámtól ered, akiknek még a nagyanyja is így készítette ezt az ételt. (merthogy többféle is van, ki uborkával, ki főtt hússal is megbolondítja). és ott ezt így hívják.
    Szép napot!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...