2013. június 16., vasárnap

Provence-i reggeli krém

A minap sütött bazsalikomos csavart rúdhoz készült az alábbi krém. A hűtőben árválkodott némi mascarpone, ami egy süteményhez túl kevés lett volna, ezért született az alábbi ötlet.
Hozzávalók: mascarpone, fél fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, provence-i fűszerkeverék, friss bazsalikom, némi tejföl a lazításhoz, snidling, némi szeletelt bacon szalonna kockázva
A bacon szalonnát megpirítom, mikor kihűlt a többi hozzávalóval együtt elkeverem.
Bármilyen otthon fellelhető hozzávalót beletehetünk (kockázott sajt, reszelt parmezán). De a fűszerekkel is játszhatunk (mexikói, kínai stb.) A friss fűszernövényekkel viszont a legjobb. (rozmaring, csombor, bazsalikom, snidling, menta stb.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...