Lusta asszony réteséről már biztosan mindenki hallott. A lényege, hogy nagyon gyorsan elkészíthető és a hozzávalókat csak bele kell "dobálni" a tepsibe. Az ismertebb verziója gyümölcs nélkül készül, de manapság már sokféleképpen készítik.
Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt,
22 dkg porcukor,
fél csomag sütőpor,
1 citrom reszelt héja,
10 dkg![](http://gemadhu.hit.gemius.pl/redot.gif?l=8/id=zP0w22_cE_3qaOLZWlx6f7RIj7zKlJrktGsftbCFqXz..7/stparam=rbitbnjsbn/fastid=nhwgsbxmbkixqxkwcfsbwrlelnmh)
ráma, 50 dkg túró, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tej, 2 tojás, 1 pohárnyi gyümölcs - ez esetben ribizli
![](http://gemadhu.hit.gemius.pl/redot.gif?l=8/id=zP0w22_cE_3qaOLZWlx6f7RIj7zKlJrktGsftbCFqXz..7/stparam=rbitbnjsbn/fastid=nhwgsbxmbkixqxkwcfsbwrlelnmh)
![](http://huomdgde.hit.gemius.pl/redot.gif?id=d7Mw20__b0ZiWJuQ4hipwYaSjzORgKbUdeUGAzXf_Wn.s7/fastid=2305843009233987430/stparam=tacncrgllt)
A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, cukor, sütőpor). Egy közepes tepsiben elmorzsoljuk a vaj felét, erre öntjük a lisztes keverék felét. Erre jön a túró, vaníliás cukor, reszelt citromhéj a ribizli és a maradék vaj. A tetejét a megmaradt lisztes keverékkel fedjük be. Végül a tejet összekeverjük a tojásokkal és azt is a tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben sütjük közepes lángon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése