2013. július 3., szerda

Meggyes-szilvás rácsos sütemény

Maradt a hűtőben némi meggy még a hétvégi szedésből, ám nem nagyon akaródzott elfogyni, így fifikás megoldással sütemény készült az este, azzal az elmélettel, hogy az biztosan elfogy. A süteményhez főételként egy finom füstölt raguleves készült - de erről majd máskor.
Szóval nézzük a sütemény hozzávalóit: 50 dkg liszt, 25 dkg ráma margarin, 1 cs sütőpor, 1 cs vaníliás cukor, 3 ek kristálycukor, 1 tojás sárgája + 1 egész tojás, kb. 50ml tejszín vagy joghurt, csipetnyi só.
A tetejére pedig: 1 kg meggy (nálam fél kg meggy és fél kg szilvabefőtt került bele), 5 ek cukor, 1 vaníliás pudingpor, fahéj
A sütemény hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük. Ezalatt elkészítjük a "tölteléket". A gyümölcsöket kimagozzuk, megszórjuk a cukorral. Amikor már levet enged, leöntjük róla a levet és a befőtt szilva levével összekeverjük. A pudingot ebben a gyümölcslében kell megfőzni. Ha kész csak hozzá kell keverni a gyümölcsöket és a fahéjat és a vaníliás cukrot.
A tészta háromnegyed részét kinyújtjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Erre öntjük a gyümölcsös mártást. A maradék tésztát szintén kinyújtjuk és derelye vagy pizza vágóval hosszú csíkokat vágunk, amivel a sütemény tetejét "berácsozzuk". 
A végén megkenjük tojás fehérjével és mehet is az előmelegített sütőbe, ahol 25 perc alatt közepes hőfokon megsütjük.
Ugye nem ördöngösség?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...