2013. augusztus 25., vasárnap

Amarettini túrótorta

Egy különleges alkalomra készítettem ezt a túrótortát. Korábban már készült hasonló, de azok inkább joghurttal készültek és nem kellett őket sütni. Ennek a süteménynek az alapja a keksz. Cantuccini hiányában most amarettini kekszet használtam.

Hozzávalók: 200 g amarettini keksz (összetörve, vagy darálva) 6 dkg olvasztott vaj, 250 g mascarpone, 250 g túró, 10 dkg cukor, 3 db tojás, 2 ek citromlé, 3 ek búzadara, 400 g habtejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 1 cs habfixáló, 2 ek mandula likőr (lehet aroma is), gyümölcs tetszés szerint (eper, szeder, áfonya)
A ledarált amarettini kekszből 150 grammot a vajjal keverjük össze. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos formát beolajozunk. Ebbe nyomkodjuk bele a vajas kekszet. Tegyük a hűtőbe. Eközben állítsuk össze a túró tölteléket. A mascarpone-t, cukrot, túrót, citromlevet, tojásokat, búzadarát és a maradék darált kekszet keverjük össze. (1 ek mennyiséget az amarettiniből tegyünk félre a díszítéshez). A túró tölteléket öntsük a formába. Előmelegített sütőben175 fokon nagyjából 40 percig süssük meg. Várjuk meg míg teljesen kihűl. 
Habverővel verjük fel a tejszínt, majd óvatosan adagoljuk hozzá a vaníliás cukrot és a habfixálót. A végén keverjük hozzá a mandula likőrt is. A tejszínt kenjük a túrótortánk tetejére, és legalább 1 éjszakára tegyük a hűtőbe. A hab szépen megkeményedik rajta, amit tálaláskor még megpakolhatunk kedvünk szerint a gyümölcsökkel. Adjunk hozzá némi felmelegített lekvárt is és díszítésként még szórjuk meg a maradék kekszmorzsával. 







































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...