2013. augusztus 20., kedd

Avokádó reggelire

Az avokádóról köztudott, hogy rengeteg fontos vitamint tartalmaz, de legfőképpen a benne lévő többszörösen telített zsírsavak miatt igencsak jótékony hatású főleg a koleszterin, magas vérnyomás és érelmeszesedés betegségeinél. Viszont nem utolsó sorban finom is.
Többféleképpen készíthető el. Leginkább köztudott az avokádókrém vagy quacamole. Azt tudtátok, hogy Délkelet-Ázsiában például cukrosan és édes gyümölcslével fogyasszák, ugyanakkor Amerikában, persze hol máshol jégkrém és tejes ital is készül belőle.
Én egy kicsit konzervatív vagyok, így most reggelire készítettem némi tojás hozzáadásával.

Hozzávalók: 2 avokádó, 2 kisebb tojás, 1 paradicsom, 3-4 szelet sonka, reszelt gouda sajt.
Az avokádókat hosszában félbevágom, a magot kicsavarom belőle (a mag mentén ejtek vágást, majd a két felet ellentétes irányba kezdem csavarni. A mag így könnyen eltávolítható belőle).
Felkockázom a sonkát és a paradicsomot. Az avokádó belsejét egy kicsit kivájom. Ebbe teszem a sonkát és a paradicsomot, tetejére ráütöm a tojást is. Előmelegített sütőben sütöm 15 percig. Ezután a reszelt sajtot is ráteszem és még 5 percre visszatolom a forró sütőbe. Tojás nélkül is készíthetjük, akkor csak a sonkát és a paradicsomot tesszük bele, tetejére pedig reszelt sajtot adunk.


1 megjegyzés:

  1. EZ csodás! Végre valaki, aki nem fél megsütni az avokádót :-) (sokak szerint keserű lesz, nekem még sosem keseredett meg, pedig már volt nálunk rántott avokádó is!)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...