2013. augusztus 4., vasárnap

Barackos-szilvás piskóta

Véget nem érő barack és szilva termésünkből mára egy könnyű piskótát dobtam össze. A recept már ismerős lehet, ez alapján készült a vodkás-meggyes süteményünk is. Most egy kisebb tepsinyi mennyiséget használtam. Túl nagy a meleg, inkább frissen sütöm, minthogy napokig állni hagyjuk.

Hozzávalók: 5 db tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 20 dkg liszt, 2 ek rum, negyed citrom leve, 1 csomag vaníliás cukor, szilva és barack vegyesen. A tetejére fahéjas porcukor kerül. 
A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet átszitáljuk. A vajas keverékhez adjuk egyesével a tojások sárgáját, majd a lisztet is apránként. Ezután kerül bele a vaníliás cukor, a citromlé és a rum  is. A végén óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéből készült habot is.
A tepsit kivajazzuk és lisztezzük. Beleöntjük a masszát és a gyümölcsökkel tetszés szerint megrakjuk. Előmelegített sütőben sütjük meg. Tűpróba szükséges. Ha kihűlt az egészet fahéjas porcukorral megszórjuk és tálaljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...