2013. augusztus 4., vasárnap

Alufóliás burgonya zöldfűszeres juhtúróval

Most egy olyan köretet hozok, ami akár önálló ételként is megállja a helyét. A legjobb, ha éppen grillezünk, mert faszén felett esetleg a hamuban sülve utánozhatatlan íze lesz. Nálunk most a tepsis-hagymás csirke mellé készült és hagyományosan a sütőrácson. 

Hozzávalók: 6-8 nagyobb burgonya, juhtúró, só, bors, paprika, 1 fej lila hagyma, mustár (elhagyható), vaj, zöld fűszerek (snidling, oregánó) alufólia
A burgonyákat megmosom, majd mindegyiket becsomagolom alufóliába. Előmelegített sütőben a rácson sütöm nagyjából 50 percig. Miközben sül, elkészítem a juhtúrós tölteléket.
A juhtúrót elkeverem a vajjal. Fűszerezem majd hozzáadom az aprított lila hagymát is. Teszek bele még mustárt, de csak nagyon keveset. Ezután keverem hozzá a felaprított zöld fűszereket is.
Miután a burgonya megsült, tetejüket keresztbe bevágom, és szétnyitom. Ebbe kanalazom bele a zöld fűszeres juhtúrót, tetejére díszítésként snidlinget szórok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...