2013. szeptember 15., vasárnap

Fehér csokis - vaníliás keksz

Egyik délután állítottam be 2 tábla boci fehér csokival. A szokásos helyére tettem, abban bízva, hogy majd valamikor felhasználjuk. De valahogy nem akart elfogyni. Így elkezdtem kutatni egy olyan süti recept után, amelyben a fehér csokit fel tudom használni. És akkor találtam ezt... 
Nem találok szavakat... miközben sült, a család egyenként dugta ki fejét a konyhába, hogy mi ez, mert nagyon finom illata van. Ezt most megosztom veletek is, próbáljátok ki. Az elkészítése semmiféle ördöngösséget nem igényel, a hozzávalókat tekintve is, nagyon egyszerű.

Hozzávalók:14 dkg puha vaj, 18 dkg cukor, 1 tojás, fél tk vanília kivonat, 22 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 tábla fehér csoki.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és 2 tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A vajat és a cukrot keverjük habosra, keverjük hozzá a tojást és a vanília kivonatot is. A lisztet átszitálás után a sütőporral együtt adjuk hozzá, végül pedig a pudingport. Itt már kézzel dolgozzunk tovább. Miután a tészta összeállt adjuk hozzá az apró darabokra vágott csokit is.
Formázzunk diónyi golyócskákat, amit helyezzünk a tepsire. A tetejét a tenyerünkkel vagy egy villa segítségével lapítsuk le.
A sütőben 13-14 perc alatt készülnek el. Ebből a mennyiségből 25 db keksz készül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...