2013. szeptember 15., vasárnap

Ropogós kacsacombok - szalonnás-bébi spenótos burgonyával

Vasárnap ebédre kacsacombot készítettem, de ezúttal kicsit másképp, mint ahogy azt a család már megszokhatta. Tudtátok, hogy ha a kacsacombokat előző este beirdaljátok és jól besózzátok akkor a bőre ropogósra sül? Fontos viszont, hogy elkészítés előtt a húsokról hideg vízzel lemossuk a sót, majd papírtörlővel jól töröljük át. Köretként egy gasztro-újságban látott burgonyás étel készült.

Hozzávalók: 6 db kacsacomb, 1 kg apró szemű burgonya, fél kg apró sonkahagyma vagy gyöngyhagyma, 15 dkg kockázott húsos szalonna, 20 dkg bébi spenót, kevés olíva olaj, só.
A húsokat, melyeket előző éjszaka már besóztunk, megmossuk és megszárítjuk. Kevés olíva olajat felhevítünk egy nagyon serpenyőben. A combokat bőrös részükkel lefelé 15 percen keresztül sütjük. Ezután leöntjük róla a zsírt (ne öntsük ki még szükség lesz rá) és a húsok másik oldalát is 15 percig sütjük. Tegyük át egy tepsibe a húsokat majd előmelegített sütőben még 50 percig süssük lefedve. Közben sós vízben főzzük meg a megtisztított burgonyát, ha elkészül szűrjük le és tegyük félre hogy kihűljön. A serpenyőbe tegyünk a leöntött kacsazsírból 2 evőkanállal. Ebbe pároljuk meg a megtisztított egész hagymákat.
Ha a hagyma elkészül merjük ki és ugyanebbe a serpenyőbe kezdjük el pirítani az apróra vágott húsos szalonnát, burgonyát majd öntsük vissza a hagymát. Nagyjából 10 perc elegendő hozzá. A végén adjuk hozzá a bébi spenótot is. A spenótnak csak 4-5 perc kell míg megfonnyad, és a köretünk már el is készült.
A húsokat egy tálra halmoztam mellé került a köret is, így a család kedvére csemegézhetett.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...