2014. február 2., vasárnap

Csirke vadász módra

Egy német szakácskönyvben találtam receptet - Hähnchen Jägerart.
Nagyon megtetszett ezért a hétvégén el is készítettem a családnak.
Az eredeti recept fehérbort ír, azonban ez nem volt itthon, így vörösbor került bele, de így is nagyon finom volt.

Hozzávalók: 2 filézett csirkemell, fél csokor petrezselyem, 25 dkg gomba, só, bors, 50 ml fehérbor, 100 ml csirkehús alaplé, 200 ml tejszín, olíva olaj, 1 zacskónyi Spätzle tészta (Aldi-ban találtam)
A csirkemellet csíkokra, a petrezselymet és a hagymát pedig apróra vágom. A gombát megtisztítom, majd szeletelem. 
Serpenyőben kevés olívaolajon a gombát megpirítom. Félreteszem. Ezután a serpenyőbe ismét kevés olíva olajat teszek és a csirkemellet szintén világosbarnára pirítom. Közben fűszerezem sóval és borssal. Hozzáadom a hagymát, amit néhány percig együtt sütök a hússal. Ezután felöntöm a fehérborral. Néhány perc után mehet bele a csirkehús alaplé és a tejszín. Felforralom és meghintem petrezselyemmel.
A Spätzle tésztát a csomagoláson jelzett módon készítem el. A végén érdemes egy kis vajjal meglocsolni, majd petrezselyemmel megszórni.

2 megjegyzés:

  1. Ezek szerint mi is ilyet ettünk a hétvégén. :-) Nálunk a párom a konyha mestere, és mindig rögtönöz valami csodás ízű vacsorát. Az itt bemutatott esetben pedig még a tálalási mód is nagyon tetszik :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...