2014. február 3., hétfő

Gyors parmezános pogácsa

Az óvodai farsangra készítettem 1-1 adag sós és édes süteményt. A csupa csoki muffin receptjével már találkozhattatok, most a pogácsát hoztam nektek. Nagyon gyorsan elkészíthető, nem kell keleszteni sem, csak egy keveset pihentetni.
A pogácsa receptje innen van: http://divany.hu/alapkonyha/2014/01/25/gyors_sajtos_pogacsa/

Hozzávalók: 10 dkg liszt, 10 dkg vaj, 8 dkg gouda sajt, 10 dkg parmezán sajt, 1 kk só, 2 db tojás
Keverjük össze a lisztet a vajat és a sót. Adjunk hozzá 1 db tojást, és a lereszelt sajtokat. Dolgozzuk jól össze majd fél órára tegyük hideg helyre.
Lisztezett deszkán pogácsa szaggatóval kisszaggatjuk a pogácsákat. A maradék 1 db tojást felverjük, majd a pogácsát tetejét megkenjük. Megszórhatjuk még reszelt sajttal, vagy akár magvakkal is a tetejét.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig kell sütni.



    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...