2014. február 4., kedd

Skót tojás

Már egy ideje eljátszottam a gondolattal, hogy elkészítem. Egy gasztro műsorban láttam a receptet és az elkészítési módját, és nagyon megtetszett. Nagyon laktató, ezért elegendő salátával kínálni.

Hozzávalók: 3-4 db főtt tojás, 1 db dederka (cigánka) de lehet sima kolbászhússal is készíteni, liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz, olaj.
Főzzük keményre a tojásokat. Folpack fóliára helyezzünk 1-2 evőkanálnyit a kolbászhúsból, lapítsuk le, majd hajtsuk rá a folpack másik végét. Nyújtófával lapítsuk egészen vékonyra. Ezután a héjától megtisztított tojást helyezzük rá, és óvatosan vonjuk be a kolbászhússal.
Forgassuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába majd forró olajon süssük szép aranybarnára.

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...