2014. február 16., vasárnap

Juhtúrós pogácsa Katától

Katáék isteni juhtúrós pogácsáját decemberben volt szerencsém megkóstolni. Mindenkinek csak ajánlani tudom. 
Az eredeti receptet itt találhatjátok: 

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg ráma, 25 dkg juhtúró, 1 tojás sárgája, 2 dkg élesztő (tasakos), só, tojásfehérje és reszelt sajt a tetejére. 
A margarint és a lisztet kézzel összedolgozzuk, erre szórjuk az élesztőt, végül a túrót, tojás sárgáját majd a sót. Jól összegyúrjuk és negyed órát pihentetjük. 
Kinyújtjuk pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Tetejüket tojásfehérjével kenjük meg végül reszelt sajttal szórjuk. Előmelegített sütőben 170 fokon sütjük néhány percig. Figyeljünk oda, mert hamar megsül.
A tésztához én ezúttal 2 ek tejfölt is tettem, természetesen a liszt mennyisége is így nőtt. A lényeg hogy könnyen formázható, nem ragacsos tésztát kapjunk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...