Ha valami igazán csokisra vágytok akkor érdemes kipróbálni Nigella csokodálé felfújt receptjét.
Vasárnap ezt tettem, annyi változtatással, hogy finom liszt helyett kókusz lisztet használtam. Az eredmény pedig.... a gyerekek hangosan nyammogva ették.
Hozzávalók: a tésztához: 10 dkg legalább 65 %-os csokoládé, 10 dkg vaj, 20 dkg cukor, 4 db tojás, 5 dkg kókuszliszt, negyed teáskanál szódabikarbóna, kevés só.
a csokimázhoz: 15 dkg csokoládé (65 % vagy nagyobb kakaótartalommal) 5 dkg vaj, paradió pirítva és aprítva
A tészta hozzávalóival kezdjük. Ehhez a csokoládét gőz felett (mikróban is lehet) felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, majd simára keverjük. Kicsit hűlni hagyjuk. Eközben a tojásokat a cukorral habosra keverjük, beletesszük a kókuszlisztet, szódabikarbónát és a csipetnyi sót. Mehet bele a csokoládés keverék, ami időközben már kissé ki is hűlt. Simára keverjük, és formákba öntjük. Ez az adag 4 nagyobb formára elegendő. Előmelegített sütőben kb. 25 percig kell sütni 175 fokon. Miközben sül, készülhet a máz is a megszokott módon.
Forró gőz felett felolvasztva a csokit, majd a vajjal simára keverve.
A csupa csokis csoda langymelegen a legfinomabb, ekkor kerül rá a csokimáz, mert a csokiből sosem elég. Tetejére a dió.. és már élvezhetjük is az ízeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése