A krémleveseket sokan kedveljük, mert üde színfoltjai a leveses palettának. Állaga selmyesen lágy, intenzív íze miatt, nálunk sokszor előfordul. Megkóstolva mindig azokat az időket juttatja eszembe, amikor a gyerekek még picik voltak - bébi papit ettek. Mennyire szerettem akkor is. A mai leves alapját a piacon vásárolt friss borsó és az új zöldségek adták.
Hozzávalók: 2 sárgarépa,1 fehérrépa, 1 kg zöldborsó, vaj, só, bors, szerecsendió, petrezselyem, tejszín, 1-2 zsemle kockázva
A zöldségeket megtiszítom, majd tetszés szerint aprítom. Kevés vajon dinsztelem, közben pedig fűszerezem. Felöntöm forró vízzel és lassű tűzön a zöldség puhulásáig főzöm. Tulajdonképpen egy zöldésglevest főzök. Ha elkészült már csak pürésíteni kell. Visszateszem a tűzre és jó inőségű tejszínnel sűrítem. Eközben elkészítem a zsemlekockákat. Ehhez a zsemlét kockázom, majd serpenyőben, nagyon kevés zsiradékon megpirítom.
Már csak tálalni kell.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése