2014. július 6., vasárnap

Kapros-juhtúrós mártás

Szombaton hal készült nálunk és mellé mindenképpen valamilyen mártást terveztem kínálni. Először kéksajt mártáson gondolkodtam, de mivel nem kaptam sajtot, ezért a hűtőben árválkodó juhtúró került a kezembe.
Egyszerűen mindenhogyan, de imádom. Elkészíteni pedig nagyon egyszerű. Nem csak halhoz, hanem sült húsok mellé is kitűnő választás lehet.

Hozzávalók: 1 kocka juhtúró (125g), 1 kis doboz főzőtejszín, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, turbolya, kapor, trikolor paprika apróra vágva, kevés vaj
Egy serpenyőben vajat hevítek, megdinsztelem a préselt fokhagymát, majd hozzáadom a juhtúrót. Kézi habverő segítségével simára keverem. Hozzáöntöm a tejszínt és fűszerezem. A sóval csínján bánjunk, mert a juhtúró ízében amúgy is igen intenzív. Néhány percig kell csak főzni, amíg a tejszín besűrűsödik. Mehet bele a kapor és az apróra vágott paprika (elhagyható) is. Még forrón tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...