2014. szeptember 11., csütörtök

Sajtropogós a'la Aranytepsi

Le merném fogadni, hogy sokan szeretitek a rántott sajtot, és csak azért nem készítitek el otthon, mert a sajt kifolyik, a panír megég, tocsogunk az olajban..és még sorolhatnám. 
A munkahelyemen a kolléganőkkel nagy rántott sajt rajongók vagyunk, így amikor a környékbeli kifőzdék valamelyikében szerepel a napi menüben, természetesen ott ebédelünk.
És aztán megtörtént a csoda. Megtaláltam a legeslegjobb rántott sajt receptet Andi blogján.
A legnagyobb csoda viszont az, hogy mindösszessen 3 hozzávalóból készül.....és nem folyik ki a sajt sütés közben.

Hozzávalók: 30 dkg trapista sajt, 3 dkg liszt, 1 db tojás - a sütéshez kevés olaj
A sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a tojást és a lisztet, majd jól összedolgozzuk.
Vizes kézzel golyókat vagy kroketteket formázunk és forró olajban aranyszínűre sütjük. 
Mártogatósnak, a tejfölbe egyszerűen pirosaranyat kevertem és a sajtokat azzal tálaltam.


1 megjegyzés:

  1. Pontosan felsoroltad, hogy mi a baj az otthoni rántott sajttal, de ezt a receptet nagyon szívesen kipróbálnám! :) Köszi a tippet :*

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...