2014. szeptember 27., szombat

Sajttortás palacsinta álom a'la Katafakanala

Mérai Katalin, alias Katafakanala egy fantasztikus és különleges torta receptjét osztotta meg minap a facebook oldalán. A képek, melyeket csatolt egyszerűen arra késztettek, hogy kipróbáljam ezt a finomságot. Egyszerű elkészíteni és a végeredmény önmagáért beszél.
Az eredeti receptet itt találjátok: Palacsinta álom  

Hozzávalók: 360g kekszőrlemény, 14 dkg vaj, amit összekeverve egy közepes tortaformába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük.
14 db kakaós palacsinta (amit 4 tojás, 40 dkg liszt, 6 dl tej, 4 dl szóda, 3-4 ek olaj, 2 ek kakaópor hozzáadásával készítünk el)
A sajtkrém hozzávalói: 25 dkg natúr sajtkrém, 10 dkg porcukor, 1 ek tejföl, 1-2 ek tejszín, 1/2 citrom reszelt héja, 1/4 citrom leve, 2 egész tojás, 1 tojás sárgája, 1 tk kukoricakeményítő.
A krémet simára keverem. A palacsintákat kisütöm és savanyú lekvárral (áfonya) töltöm.
A tortaformába csigaformában elhelyezem a feltekert palacsintákat. Erre öntöm rá a sajtkrémet. (két rétegben is készíthetjük, úgy látványosabb a végeredménye - lásd kata oldalán.)
A sütőt előmelegítem 180 fokra, majd a tortát 45 percig sütöm, de 150 fokon.
Mindenképpen várjuk meg míg teljesen kihűl.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...