2014. október 6., hétfő

Spenótos-ricottás cannelloni

Nagy tésztaevők vagyunk, legyen szó bármilyen fajtáról - jöhet. Múlt héten erre a cannelloni tésztára esett a választás. Készült már korábban nálam, de ezúttal ricotta-spenót töltelékkel készítettem. Bevallom nem jött be nekünk. De csak azért mert mi nem csak tészta, hanem húsevők is vagyunk,  és bizony az hiányzott belőle. De nem adom fel... még úgyis próbálkozom. A receptet viszont most átírva adom nektek, egy kis hússal megspékelve szerintem finomabb lesz.

Hozzávalók: 1 doboz cannelloni tészta, 50 dkg ricotta, 1 kis dobozos fagyasztott spenót (lehetőleg ne a krémeset válasszuk) - készíthető még friss spenótlevekből is. 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, kevés parmezán, 15 dkg kockázott bacon vagy sonka, olíva olaj, reszelt sajt, kevés tejszín, só, bors, a besamelmártáshoz: vaj, liszt, só, tej.
A hagymát kockázzuk majd az olívaolajon megdinszteljük. Adjuk hozzá a sonkát vagy bacont is, amit néhány percig együtt pároljuk. Hozzáöntjük a spenótot, amit előtte kicsit felengedtünk. Sózzuk, borsozzuk és tegyük bele a kinyomott, vagy nagyon apróra vágott fokhagymát is. Végül a riccottát. Fűszerezni utólag is ér. Mikor kihűlt, tölthetjük a tésztába. Vigyázzunk ne töltsük nagyon tele, mert a tészta könnyen eltörik. A töltést rátok bízom, nekem a kiskanalas megoldás jött be. Készítsük el a besamelmártást. Egy jénai tálat vajazzunk ki, helyezzük bele a megtöltött tésztákat, majd öntsünk rá besamelmártást, végül adjuk hozzá a tejszínt is.
Előmelegített sütőben lefedve kezdem sütni, félidőben teszem rá a reszelt sajtot. Nagyjából 20-25 perc elég neki.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...