2014. december 27., szombat

Narancsos tiramisu álom

Lassan hagyománnyá válik nálunk karácsonyi desszertként a mascarpone-s narancskrém. Elárulom, kizárólag a húgom kedvéért készítem el. Könnyed de mégis nagyon finom, és persze narancsos. A narancs pedig engem mindig a karácsonyra emlékeztet. Idén egy kicsit változtattam rajta, így született ez a poharas tiramisu. 

Hozzávalók: 500 g mascarpone, 200 g babapiskóta, 4 tojás, 15 dkg cukor, 1 lime, 4 narancs, 1 dl limoncello vagy más narancslikőr, 10 dkg mandula, só,
A tojások sárgáját összekeverem 10 dkg cukorral és a gyümölcsök reszelt  héjával és levével. Hozzáadom a mascarpone-t. A tojásfehérjéhez pici sót teszek, majd kemény habbá verem, amit óvatosan a mascarpone-hoz keverek. A mandulát száraz serpenyőben megpirítom, hozzáadok 5 dkg cukrot, amit állandó keverés mellett karamellizálok. Ha kihűlt elkezdem rétegezni a poharakat. A piskótákat a likőrbe mártom majd a pohár aljára helyezem. Megszórom a mandulával, majd hozzáadom a habot. Tetejére ismét a grillázst teszem, majd a poharakat néhány órára a hűtőbe teszem. Hidegen tálalom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...