2014. december 8., hétfő

Tejszínes tepsis fátyolkrumpli

Sokszor bajban vagyunk azzal, hogy milyen köretet is készítsünk el az ebédhez. Ha megkérdezem a családot, hogy mi legyen a hús mellé, általában azt a választ kapom, hogy krumpli. Na de milyen krumpli? Most egy különlegességet hoztam nektek, ami akár magában is megállja a helyét, nem csak köretként. 

Hozzávalók: 1/2 kg burgonya (uborka reszelőn szeletelve), só, bors, petrezselyem, 250 ml tejszín, kevés tej, 1 kis doboz tejföl, 3 gerezd fokhagyma, olíva olaj, reszelt sajt.
A burgonyát meghámozzuk, majd az uborkareszelőn fátyol vékony szeletekre vágjuk. Egy tepsit meglocsolunk némi olíva olajjal, erre öntjük a szeletelt burgonyát. Fűszerezzük. A tejfölbe elkeverjük a tejszínt és a tejet. (nem kell sok) Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, az aprított petrezselymet.
Ezt a keveréket öntjük a tepsibe. Tetejére még tehetünk reszelt sajtot is, de nem szükséges.
Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, fólia alatt. A végén a fóliát le kell venni róla, és néhány perc alatt készre pirítjuk..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...