2015. január 15., csütörtök

Virslis tésztasaláta

Virsli dömping szilveszter környékén nem egyedi eset. Mindig túl vásárolom magam belőle, aztán rájövök, hogy mire éjfél lesz, már mindenkinek a fülén jön ki a sok nasi, és természetesen az éjfélre jutott burgonya saláta, virsli, bőrös malacsült már senkinek nem kell. A maradék virslik ilyenkor feltétként végzik egy jó kis paprikás krumpliban, esetleg salátához szoktam még karikázni, vagy csak a hűtőből kikapva, úgy hidegen majd csak elfogynak egyszer. Most tésztasalátában végezte, és milyen finom volt!

Hozzávalók: fél csomag csavart tészta (lehet penne is, kinek ízlése szerint), fél kígyóuborka, 2-3 újhagyma, néhány levél szívsaláta (vagy jégsaláta), természetesen virsli...csak úgy hidegen, kis darab kemény sajt, majonéz, koktélparadicsom, különféle fűszerek (nálam most toszkán fűszer került bele, az olyan könnyed mediterrán ízt kölcsönöz majd az egész salátának, mehet bele ezenkívül csemege kukorica, paradicsom és ami az eszünkbe jut.
A tésztát a megszokott módon kifőzzük, lecsepegtetjük. Amíg fő addig felkarikázzuk a felkarikázni valókat - újhagymát, virslit. Az uborkát negyedeljük majd úgy aprítjuk még kisebbre. A sajtot úgyszintén felvágjuk akár kockázva, akár csíkozva - ahogy nekünk tetszik.
A még meleg tésztába a hozzávalókat elkeverem, majd jó minőségű majonézzel lazítom. Nem kell sok bele. Kedvenc fűszerekkel jól megszórjuk, és újra átforgatjuk. Melegen is fogyasztható, de ha néhány órát hideg helyen áll, az ízek még jobban összeérnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...