2015. február 3., kedd

Vörösboros marhapörkölt

A legfinomabb magyaros étel szerintem. Egyszerűen imádom. A legjobb persze szabad tűzön bográcsban elkészítve, de sebaj a lakásban a tűzhelyen ugyanolyan jól elkészülhet.
Mindennek a lényege a friss marhahús és a félédes vörösbor, lehetőleg jobb fajta.


Hozzávalók: 1 kg marha hús (lapocka, lábszár), 2 nagy fej vöröshagyma, só, bors, pirospaprika, vörösbor, mangalica zsír

A húst felkockázzuk, a hagymákat aprítjuk. A zsírt megolvasztjuk majd a hagymákat megdinszteljük benne. Jöhet rá a hús is, amit fehéredésik pirítunk. Ekkor kerülnek rá a fűszerek. Só, bors, paprika. Itt kellene hozzáadni némi vizet, de én kizárólag vörösborral készítettem, hiszen ettől az igazi. Lassú tűzön főzzük, időnként kevergetve. Ha kell öntsünk mindig hozzá a borból. 
Legjobb tarhonyával vagy sós burgonyával és kovászos uborkával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...