2015. március 4., szerda

Tormás céklasaláta

Az hogy a cékla mennyire egészséges és finom, gondolom nem kell mondani. Bár érdemes odafigyelni hol vesszük, mert előfordul hogy magas nitráttartalma miatt az egészségre ártalmas lehet. A nagyobb bevásárló központok és üzletek árulják a már előfőzött, vákumcsomagolt változatát, én most ezt használtam.
A torma egyszerűen megbolondítja a céklát, együttes íze valóságos ízorgia. A saláta pedig akár magában, akár főtt és sült húsok mellé is fenséges.

Hozzávalók: 4-5 db cékla (főtt), 2-3 ek ecetes torma (ízlés szerint), só, bors, majonéz
A céklát lereszelem, vagy apró csíkokra vágom. Hozzákeverem a tormát, majonézt. Sózom, borsozom és jól megkeverem. Lehűtve a legjobb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...