2015. március 2., hétfő

Brokkolis-kolbászos tészta juhtúrós csavarral


A napokban készült az otthon talált maradékokból ez a finomság. Volt otthon brokkoli, amiből nem akaródzott leves vagy főzelék lenni, kolbász, kevés juhtúró (mert a többi a körözöttben végezte), és már készülhet is egy mindent bele ebéd. Az ötletet az interneten találtam.

Hozzávalók: 1 kis fej brokkoli, 1 zacskó masnitészta, 1 szál kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 ek juhtúró, só, bors, kevés zsiradék.

A tésztát a megszokott módom főzöm. Mikor már majdnem kész, beleöntöm a pici rózsáira szedett brokkolit. Együtt főzöm őket néhány percig, majd leszűröm. (a főző vízből egy keveset tartsunk meg). A kolbászt hosszában félbevágom, majd kockákra vágom. Serpenyőben kevés zsiradékon pirítom. Hozzáadom a préselt fokhagymát, megkeverem. A leszűrt tésztát, brokkolit hozzáöntöm, jól elkeverem. Beleteszem a juhtúrót. (használhatunk többet is) én csak az íze miatt tettem bele. De mehet bele krémsajt is. A vízből néhány kanállal rálöttyintünk, jól átkeverjük, fűszerezzük és megesszük.smile hangulatjelHozzávalók: 1 kis fej brokkoli, 40 dkg masni tészta, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál kolbász, 2-3 ek juhtúró, só, b

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...