2015. május 6., szerda

Húsgombóc bakonyi módra

Bakonyi módra nálunk eddig főként csirkecomb és sertésszelet készült. Szerintem elronthatatlan, bármivel készül is, a gombás-tejfölös mártással igazán ízletes. Ezúttal darálthúsos golyócskákkal készítettem. 

Hozzávalók: 30 dkg darálthús, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 3-4 ek zsemlemorzsa, 1 db tojás, kevés pirosarany.
A gombás szószhoz: 20 dkg csiperke szeletelve, 1 közepes hagyma aprítva, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld, kevés víz vagy húsleves alaplé, a habaráshoz 3 dl tejföl, 1 tk liszt.
A húsgolyókhoz összekeverem a hozzávalókat és kisebb gombócokat formázok. Ezeket serpenyőben sütöm meg zsiradékon. Ha átpirultak félreteszem. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megdinsztelen a vöröshagymát és a gombát. Sózom, borsozom és megszórom pirospaprikával. Visszahelyezem a gombócokat és felengedem némi vízzel vagy húsleves alaplével. Nagyjából 25 percig "főzzük". Habarást készítünk a lisztes tejföllel, amit a gombamártáshoz öntünk. 
Nokedli, vagy spagetti tészta illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...