2015. szeptember 15., kedd

Raguleves borjúból

Azt hiszem, hogy akik ismernek, vagy olvassák a blogot tudják, hogy a ragulevesek legnagyobb kedvelője vagyok. Szeretek kísérletezni a hozzávalókkal. Sokféleképpen elkészíthetjük. Variálhatunk a zöldségekkel, húsokkal, készíthetjük savanyúan vagy tejfölösen. Most épp borjú apróhúst használtam fel hozzá, amit a piacon épp előttem aprítottak. Ott döntöttem el, hogy ebből raguleves lesz.
Hozzávalók: 40 dkg borjúhús, felkockázott zöldségek vegyesen, vaj, só, bors, tárkony, liszt, 2 kisebb hagyma

Aprítsuk fel a hagymát, majd hevítsük fel a vajat. Kezdjük el lassú tűzön dinsztelni a hagymát, majd adjuk hozzá a húsokat is. Együtt pirítsuk. Amikor a hús fehér kérget kap, adjuk hozzá a kockázott zöldségeket. Szórjuk meg 1-2 ek liszttel, majd jöhetnek bele a fűszerek. is. Öntsük fel forró vízzel. Használhatunk hús-, vagy zöldségleves alaplét is. Lassú lángon fűzzük amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak. Tálaláskor kínáljunk tejfelt hozzá és szórjuk meg aprított petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...