2016. január 1., péntek

Mustáros-tejszínes csirke fusilivel

Az iskolai szünetekben sokszor gondban vagyok, hogy mit is főzzek. Nehéz kitalálni a gyerek épp aznapi ízlését és persze hogy többet legyél vele, kevesebb idő is jut az előkészületekre. Ilyenkor jönnek jól az ilyen 30 perc alatt elkészíthető ételek. Imádjuk a tésztát, és szinte mindig lehet valami újat alkotni velük. Ezúttal némi csirkemell és mustár segítségével készült ez a finomság.

Hozzávalók: 1 csirkemell, 15 dkg apró csiperke, mustár, só, fehér bors, 2-3 dl tejszín, fusili tészta, petrezselyem, reszelt mozzarella sajt, vaj
A csirkemellett kisebb kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és a nagyobb darabokat félbe vágjuk. Serpenyőben vajat hevítünk és beletesszük a húsokat. Gyakran kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd fűszerezzük. Mehet hozzá a gomba is. Mikor már a hús megpuhult, szerencsére nem kell sok hozzá, hozzáadjuk a mustárt is. Felöntjük tejszínnel és néhány percig kevergetve készrefőzzük.
A tésztát a megszokott módon készítjük el. Miután leszűrtük tányérra szedjük. A közepére jöhet a tejszínes csirke. Tetejét apróra vágott petrezselyemmel díszítjük és reszelt sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...