Bár magam még nem készítettem, de sok helyen találkoztam ezzel az olasz lepénykenyérrel. Emlékszem Velencében mindenféle finom töltelékkel árulták szendvicsként. Most az Aldi választékában találtam rá, így reggelire ezt készítettem. A felvágottakat felváltotta a hőnszeretett tojásrántotta.
Hozzávalók: 1 szelet piadina vagy lepénykenyér, 2 tojás, 1/2 hagyma, 2-3 szelet bacon, rukkola, 2-3 szelet sonka, parmezán sajt
A tojásokból, hagymából és bacon szalonnából rántottát sütünk. A lepénykenyeret forró platnin vagy sütőben átforrósítjuk, Megpakoljuk a rántottával, teszünk még hozzá sonkát, rukkolát, parmezán sajtot...és bármi mást ízlés szerint, majd kettőbe hajtjuk. 4 felé vágjuk és még forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése