2016. szeptember 7., szerda

Kéksajttal és dióval sült körte

Nem kell sok hozzávaló ha valami finomat szeretnénk elkészíteni. Most, hogy itt az ősz, rengeteg gyümölcs csak úgy kínálja magát. Ne tétovázzunk kihasználni mindezt...
Egy igazi őszi finomságot készült nálam minap, amivel az új sütőmet avattam fel.
3 hozzávaló és 15 perc...csak ennyi kell egy kis ízboldogsághoz.

Hozzávalók: 3 db körte, 1 maréknyi dió, 1 csomag kéksajt (rokforti, gorgonzola stb.) 
A körtéket hosszában félbevágjuk, magházukat kis kanállal távolítsuk el. A kék sajtot fűszerezhetjük, de anélkül is igazán finom, karakteres íze van. (rozmaring, só, bors) - helyezzük a kivájt körték üregeibe. Mindezt szórjuk meg durvára darált dióval és már mehet is az előmelegített sütőbe. Nagyjából 15 perc kell neki kb. 180 fokon. Vigyázzunk a dió könnyen megég.
Akár önálló fogásként előételnek szánva, akár húsok mellé kiváló köret.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...