2016. szeptember 23., péntek

Tatárbifsztek

Ha akartok nagyon nagyon finomat enni, akkor ezt próbáljátok ki. A jó tatárbifsztek titka a jó marhahúsban rejlik. Ízesítése ahány ház annyi szokás, rengeteg változata ismert. Éttermekben a hozzávalókat mindenki maga keveri ki-ki ízlése szerint. A titka viszont szerintem a keverésben van. Minden egyes hozzávalót alaposan keverünk a húshoz. Ne sajnáljuk az időt....megéri.

Hozzávalók: 500 g marha hátszín (3 x darálva), 1 fej vöröshagyma, só, bors, fűszerpaprika, 2-3 ek mustár, 2-3 ek ketchup, 10 dkg vaj, 2 db tojás sárgája
A húst pépesre daráljuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk, majd botmixerrel pépesítjük. A húshoz először a tojások sárgáját keverem. Ahogy írtam is...jó sokáig keverjük. Jöhetnek a fűszerek, egyesével...sok-sok keveréssel. Mustár, ketchup végül a vaj. A legjobb ha néhány órát a hűtőben áll. Én nem bírtam megállni, muszáj volt néhány szelet pirítóssal megkóstolni. Na de másnap...hát ne tudjátok meg, hogy csúszott egy jó pohár citromos sör mellett.
Jó étvágyat!
                                          
                           

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...