2016. március 7., hétfő

Ricottával és spenóttal töltött baconos csirkemell - en papilotte

Bevallom először a töltelék volt meg, merthogy a töltött gombához készült. De mivel maradt jócskán, a csirkemell is meg lett vele töltve. Korábban már készítettem így a mellet, de száraz volt, sütőpapírban sütve, vagyis en papilotte viszont nagyon nagyon puha és omlós. Érdemes próbálkozni vele.

Hozzávalók a töltelékhez: ricotta, bébi spenót, kockázott bacon, póréhagyma, vaj, só, bors
Ezenkívül 2 db csirkemell, szeletelt bacon, köretnek pedig édesburgonya, a chips sütéshez pedig olaj.
Készítsük el a tölteléket. Kevés vajon megdinszteljük a karikázott hagymát és a kockázott bacont. Adjuk hozzá a spenót leveleket és fonnyasszuk meg. Fűszerezzük ízlés szerint, majd adjuk hozzá a ricottát is. Néhány perc keverés, és már kész is vagyunk.
A csirkemellet félbevágom, sózom, borsozom és a zsebbe helyezem a tölteléket. Hústűvel tűzöm össze, majd az egészet szeletelt baconnel tekerem körbe. Egy kisebb tepsit veszek elő, kicsit megolajozom. Sütőpapírba tekerem a húsokat, majd a tepsibe helyezem. Előmelegített sütőben sütöm 180 fokon kb. 30 percet, ezután a papírt eltávolítom és még kb. 10 percig sütöm.
Köretként édesburgonyát vékonyra szeltem, majd forró olajban ropogóssá sütöttem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...