2016. november 7., hétfő

Sonkás-kolbászos szezámmagos kockák

Ezt a receptet szintén az internetről raboltam. Ugyanis egyik blogger társam olyan finomságokat oszt meg, hogy kénytelen voltam magam is elkészíteni. Az eredeti recept itt található: Aranytepsi_kelt sonkás kocka

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3 csapott tk só, 3 dl meleg tej, 2,5 dkg élesztő, 1 kk cukor, 1 tojás sárgája, 10 dkg vaj vagy margarin, 1 ek tejföl.
Hajtogatáshoz szükség lesz még 1-2 ek olvasztott vajra, és apróra vágott sonkára (én tettem bele kolbászt is)
Tetejére: 1 db tojás, szezámmag
A meleg cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. A kimért lisztet elkeverjük a sóval, majd a többi hozzávalóval együtt egy könnyű de rugalmas tésztát kapunk. Letakarva hagyjuk pihenne 1 órán keresztül, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki. Kenjük meg olvasztott margarinnal és szórjuk rá a sonkadarabkákat. Tenyerünkkel lapogassuk el, majd a pogácsáknál már megszokott hajtogatással, hajtsuk össze. Hagyjuk pihenni további 20 percig, majd nyújtsuk ki 1 ujjnyi vastagságúra és vágjuk tetszés szerinti kockákra. Újabb pihenő következik, ezután lehet lekenni a felvert tojással és megszórni a szezámmaggal. Mehet is az előmelegített sütőbe, ahol 180 fokos légkeveréssel kb. 18-20 percig sütjük.
Nagyon jó vendégváró falatok.
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...