Egyik kedvenc zöldségem a karfiol. Érdekes, a családban egyik gyerekem sem szereti, így most kizárólag magamnak készítettem. Nem sok hozzávalóból és viszonylag egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók: 1 kis fej karfiol, zsemlemorzsa, zsír, só, bors, tejfel, díszítésnek petrezselyem.
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben előfőzzük. Eközben egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, ebbe pirítjuk meg a zsemlemorzsát. Egy kisebb tepsit kizsírozunk, az alját megszórjuk a pirított zsemlemorzsával, erre öntjük rá a megfőtt és lecsepegtetett karfiolrózsákat. Sózzuk, borsozzuk majd rászórjuk a maradék zsemlemorzsát is. Tetejét elkevert tejfellel leöntjük és mehet az előmelegített sütőbe. Pirosodásig sütjük. Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése