2017. február 18., szombat

Gasztropajtira emlékezve....avagy a szénégetők lakomája

Ez most egy rendhagyó bejegyzés lesz....emlékül egy nagyon kedves gasztropajtásnak, Hajdú István Lászlónak, aki sajnos már nem lehet közöttünk. A kezdeményezés Mártitól ered, így mindannyian, mi bloggerek, tiszteletünk jeléül István vagy ahogy őt ismertük Gasztropajti blogjáról főzünk a blogkóstoló keretében.
Kétféle ételt is választottam, az egyik a kolbászos-tördelős volt. Ez pedig a szénégetők lakomája, vagy carbornara spagetti, de magyarosan, ahogy azt Gasztropajti csinálta.
 
"Mi van a hűtőben, és mi az, aminél magyarosabb alapanyagot keresve sem találnék? Szalonna, kolbász, tejföl, tojás. Kertemben még zöldell még a friss petrezselyem, ami szintén kitűnő ízesítő anyag. Minek bele olaszos ízvilágú bazsalikom, prosciutto (sonka) parmezán, és más flancos alapanyag, amikor Talján barátaink is sorban állnának, megkóstolni kitalált új kajámat?"
Gasztropajti oldalán itt találjátok a receptet
Hozzávalók: 150 g spagetti, 4 szelet füstölt szalonna, 1/2 fej lila hagyma, 1/2 szál kolbász, 1 tojás, 2 ek tejföl, petrezselyem, só és bors.
A spagettit a megszokott módon főzzük. Eközben egy serpenyőben a csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütjük. A tepertőt kiemeljük. Jöhet a kolbász, szintén megsütve, szintén vegyük ki a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékban dinszteljük a karikázott hagymát is, majd ha a tészta is megfőtt, leszűrve a serpenyőbe tesszük. Jól összekeverjük. Ezután a tojást a tejföllel elkeverjük és a spagettihez öntjük. Kicsit rotyog, majd hozzáadjuk a kolbászkarikákat és a szalonna pörcöket. Már csak petrezselyem, 2 tányér, 1-1 pohár bor és jó étvágy kell hozzá.
 


3 megjegyzés:

  1. Lakoma egy személyre szabva mint számunkra is a weboldalak személyre szabottak.
    Köszönöm! Szép Napot!

    VálaszTörlés
  2. Guszta- egyszerű és finom étel!

    VálaszTörlés
  3. Tésztaimádó vagyok. Kipróbálom! https://blatox.hu

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...