2017. június 16., péntek

Sárgadinnye-sonka nyársak

Ez a könnyed nyári étel nem is kíván sok mondanivalót. Évekkel ezelőtt, amikor divatba jött, mennyire különlegesnek számított. A jobb éttermekben természetesen olaszul Prosciuto e melone néven futott. Először persze idegenkedtünk az új ízektől, hiszen a gyümölcs és a hús párosítása nem igazán magyar virtus. Viszont megkóstolva, a sárgadinnye mézédes íze és a sonka sóssága azt hiszem új kedvencet varázsolt sokunk konyhájában. Előételként ajánlott, de csak úgy ahogy a német mondaná "zwischendurch" tökéletes megoldás. A tálalása általában szeletekre vágott dinnye és a sonka rátekerve, vagy mellé - de annyiféle lehetőségünk van...próbáljuk ki nyárson is. 

Hozzávalók: 1 mézédes sárgadinnye, néhány szelet pármai sonka (nekem nem volt otthon, így hagyományos sonkával pótoltam, ami így is finom volt) 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...